Vanaf maandagavond 14 oktober voert Rijkswaterstaat 4 weken onderhoud uit aan de veerhavens van Texel en Den Helder. In beide veerhavens zullen de hijskabels in de heftorens worden vervangen.

Planning werkzaamheden

Van maandagavond 14 oktober tot en met vrijdag 25 oktober zullen de werkzaamheden plaatsvinden op Texel. In de eerste week zal het kabelsysteem worden schoongemaakt.
In de week erna worden de nieuwe hijskabels en contragewichten stap voor stap gemonteerd en in werking gezet. Van maandagavond 28 oktober tot en met vrijdag 8 november zullen dezelfde werkzaamheden in Den Helder plaatsvinden.

Dienstregeling TESO

De dienstregeling van TESO ondervindt geen beperkingen door deze werkzaamheden.
De nachtelijke afvaarten voor spoedeisende hulp kunnen uitgevoerd blijven worden door TESO. Dit zal gedurende de werkzaamheden op Texel vanaf de noodaanlanding plaatsvinden. Gedurende de werkzaamheden in Den Helder zullen eventuele calamiteitenreizen vanaf de noodaanlanding in Den Helder plaatsvinden.

Afmeren in NIOZ-haven

In verband met de werkzaamheden op Texel zal de Dokter Wagemaker vanaf maandag 14 oktober tot zaterdagochtend 26 oktober, na de extra afvaarten tijdelijk afmeren in de NIOZ-haven. 

Meer informatie

De komende jaren voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de veerhavens.
Kijk voor meer informatie op rijkswaterstaat.nl/veerhavens-texel-den-helder.